Parkımıza yeni bir çardak geldi yazın başında.Tüm yaz boyunca çoluk,çocuk hepimiz tepine tepine kullandık :)) Sonra niye bunun açılışını yapmıyoruz ki dedik veee hemen minik bir organizasyonla çardağımızı açtık.Hepimize hayırlı,uğurlu olsun artık :)
Biz de hiç bitmeyen partilerden Çardak Açılış Partisi'ne bendeniz de patates çanaklarıyla katıldım.Herkes bir çeşit yapıp getirince bol yiyecekli,bol görselli bir sofra oldu.
PATATES ÇANAĞI(8-10 kişilik )
Reçete
8 tane orta boy patates
3 tane havuç
1/2 bağ taze soğan
1 bağ maydanoz
1/2 bağ nane
Limon
Tuz,yağ,karabiber,pulbiber,sumak
Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
-Patatesleri haşlayın,yeşillikler yıkayıp doğrayın.Havucu rendeleyin.
-Pişen patateslerin kabuklarını soyup kabın içinde elinizle hamur gibi yoğurun.Yeşillikleri de içine katıp diğer malzemelerle birlikte yoğurun.
-Elinize ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.Ortasına parmağınızla biraz bastırıp çukurlaştırın.
-Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ dökebilirsiniz.
PÜF NOKTASI
-Eğer arzu ederseniz çukurlara pişmiş kıymada koyabilirsiniz.
Nazlı'nın yaptığı kısır.Sunuma dikkat yanlız.Kek kalıbıyla şekil vermiş.
Melike'nin süslü poğaçaları bunlar da :)Poğaçaya çöp şiş geçirip kurdeleyle süslemiş.
Elif'in eticinlerle süslenmiş pastası .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder