17 Ekim 2014 Cuma

Bu tarifi patatesle yapacağınız gibi peynir,peynir/maydanoz ikilisiyle de yapabilirsiniz.

BİBER SARMASI
REÇETE (8 kişilik)
6 adet kırmızı biber
2 adet patates
Bir tutam maydanoz,dereotu,taze soğan(ince doğranmış)
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Süslemek için taze soğan

YAPILIŞI
-Biberleri közleyin.Patatesleri haşlayın.İç harç için biber hariç tüm malzemeleri bir kaba koyup yoğurun.
-Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun.Çok yavaş bir şekilde bıçakla sap kısmını kesin.Çekirdeklerini ayırın.iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Bir biberden 2-3 tane çıkıyor.Ortasına patatesli harçtan koyup rulo yapın.
-Süslemek için de taze soğanları 2 dk sıcak suda haşlayın.Biberlere sarıp bağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder