17 Ekim 2014 Cuma


Malum parti çocuk partisi olunca kısırı da onlara uygun bir şekilde servis etmek istedim.Sinem İnci'nin ortalıkta gezen legoları işimize yaradı anlayacağınız.Kısırı legolarla buluşturmadan önce tabi ki güzelce hijyenik hale getirdim.Legoları yağlayıp kısırı içine koydum.İyice sıkıştırıp servis tabağına ters çevirip vurarak çıkardım.Yanlız baştan uyarayım sıkışık zamanda yapmayın.Kalıptan çıkması biraz zor oluyor çünkü.Sonra canınızı sıkmasın durduk yere.


KISIR (6-8 kişilik)
REÇETE
2 su bardağı ince bulgur
1 bağ maydanoz
1/2 bağ dereotu
1 bağ taze soğan
1 adet marul
2 adet orta boy soğan
2 adet salatalık
1 kase doğranmış salatalık turşusu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
Kimyon,karabiber,pulbiber,nane
2 adet limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
-İnce bulguru kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip şişmesini bekleyin.ortalama 15 dakika yeterli olur.
-Kuru soğanları küp küp doğrayıp tavaya alın.biraz yağ ekleyip kavurun.Pembeleşince salçaları ekleyin.5 dakika daha kavurun.Islattığınız bulgurların üzerine bu karışımı döküp tüm bulgurlara bulaşmasını sağlayın.
-Tüm yeşillikleri ince ince doğrayın.Bulgurun üzerine ekleyin.Baharatları,turşuyu,küp doğranmış salatalığı,limon ve yağı ekleyip iyice harmanlayın.Biraz dinlendirip servis yapın.

PÜF NOKTASI
-Salçayla karıştırdığınız bulgurları yeşilliklerle buluşturmadan önce iyice soğumasını bekleyin ki yeşillikler ölmesin.
-Eğer akşamdan yapıp sosunu servis esnasında dökerseniz daha lezzetli olur.Akşamdan yapacağınız zaman hava almayan tupperware tarzı bir kapta saklamanız daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder