17 Ekim 2014 Cuma


Küçükken ne çok yerdik kardeşlerimle bu kurabiyeden.Şimdi ben büyüdüm de kendi kızımın arkadaşlarına yapıyorum:))


NİŞASTA KURABİYESİ (mantar kurabiyesi) (4-6 kişilik)
REÇETE
1 paket tereyağı (250 gr)
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket buğday nişastası (200 gr)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un

YAPILIŞI
-Yumuşamış yağı,şekeri,yumurtayı karıştırıp krem haline getirin.
-Unu,nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip hamur elde edin.
-Ceviz büyüklüğünde alıp istediğiniz şekli verin.
-Mantar şekli  için bir şişenin kapağını önce kakaoya sonra kurabiye hamurlarına batırıp şekil verdirebilirsiniz.
-tepsiye koyduktan sonra ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri beyazlaşana kadar (benimkiler 12 dakikada pişti) pişirin.
-Servis sırasında pudra şekeri dökebilirsiniz.

PÜF NOKTASI
-Kurabiyelerin piştiğine karar veremiyorsanız bir tane kurabiyeyi ortadan kesin.eğer içi çiğ durmuyorsa yani hamur gibi gözükmüyorsa pişmiş demektir.Kurabiyenin yumuşak olması sizi yanıltmasın.Soğuduktan sonra katılaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder