17 Ekim 2014 Cuma


"Okula Merhaba " partimizin bir diğer servisi ıspanak sarmasıydı.Bildiğiniz krebi ıspanak püresiyle yapıyorsunuz.Tadında hiç bir değişiklik olmuyor.Çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.Üstündeki süslemeyi de renkli bantlarla yaptım.Nasıl yapıldığını SOFRATERAPİSİ bölümünden öğrenebilirsiniz.

ISPANAKLI SARMA
REÇETE (8/10 kişilik)
3 yumurta
2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 su bardağı ıspanak püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber
İçi için süzme peynir/krem peynir/süzme yoğurt

YAPILIŞI
Ispanak püresinin yapılışı
-iki avuç ıspanağı yıkayıp saplarıyla birlikte kaynar suya koyup 5 dk haşlayın.Suyunu süzerek blendırdan geçirin.Eğer suyu az gelirse haşlama suyundan ekleyebilirsiniz.
-Krep için püre hariç tüm malzemeleri çiırpın,püre soğuyunca hamura ekleyin.Tavayı iyice ısıtıp krepten bir kepçe alıp pişirin.Ben krebi pişirirken altını biraz kısıp tek taraflı pişirdim..Rulo yapacağım için böyle yaptım ki sardığım zaman hepsi tek renk olsun ton farkı olmasın.
-Krepleri pişirdikten sonra arasına istediğiniz iç malzemesini sürüp kıvırın.Bıçakla iki parmak kalığında kesin.Servis tabağına alabilirsiniz.

PÜF NOKTASI
-Krebin kıvamı boza gibi olacak çok katı olursa sütle açabilirsiniz.Ya da çok cıvık olursa unla kıvamlaştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder