26 Ocak 2015 Pazartesi

Ku
Ispanak yemeyen çocuklara ıspanağı yedirmek için değişik bir tarif.

ISPANAKLI KURABIYE (4kişilik )
REÇETE
1.5 su bardağı ıspanak
1.5 su bardağı böğürtlen
2 yemek kaşığı su
1/2 çay kaşığı karbonat,tuz
8 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1/2 çay bardağı çikolata
1 çay kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı şeker

YAPILIŞI
-Ispanak,böğürtlen,limon suyu,su ve böğürtleni blendırdan geçirip.Yoğurmaya kabına alın.İçine oda sıcaklığındaki tereyağını(fazla yumuşak olmicak) ve yumurtayı ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
-Bir tarafta katıları (un,karbonat,kakao,tuz,şeker) karıştırın ve karışıma ekleyin.
-Hamurunuz cıvık olmicak,biraz katı olacak.Kaşıkla şekil verip fırın tepsinize koyun.180 derecede 20 dk pişirin.

PÜF NOKTASI
-Pişerken kurabiyenin içindeki yağ eriyor.Bu sizi şaşırtmasın.
-Biraz hızlı pişen bir kurabiye.Pişerken başında bekleyin derim.
-Herkes çocuğunu iyi bilir.Eğer çocuğunuz kurabiyeyi yerken böğürtlenin çekirdeklerinden rahatsız olacaksa kurabiyenize fındık,ceviz ekleyebilirsiniz.
-Kurabiyede kesinlikle ıspanak tadı gelmiyor.Aynı ıspanaklı kek gibi😉



HINDISTAN CEVIZLI KURABIYE (6-8 kişilik )
REÇETE
2 yumurta (sarılar içine )
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket tereyağı
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 su bardağı un

YAPILIŞI
-Yumurtaların sarılarını kaba koyun.Oda sıcaklığında erimiş yağı ve pudra şekerini de ekleyip yoğurun.Daha sonra geri kalan malzemeleri koyun.Yoğurun.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Önce yumurta Akın'a sonra hindistan cevizine bulayın.Yağlanmış tepsiye koyup fırına verin.180 derecede 10 dk pişirin.


HINDISTANCEVIZLI KEK (8 kişilik )
REÇETE
3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
2 cay bardağı süt 
1 yemek kaşığı  kakao 
1 paket vanilya,kabartma tozu
 2,5 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI
-Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.Katı malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.En son hindistan cevizini atıp yağlanmış fırın tepsinize dökün.180 derecede 20-25 dk pişirin.Kürdan testinden sonra fırından çıkarın.

PÜF NOKTASI
-Hindistan cevizini kek karışımının içine dökebileceğiniz gibi,kek harcını ikiye bölüp bir kısmını tepsiye koyup hindistan cevizi+pudra şekeri karışımını döküp daha sonra kalan kek hamurunu da onun üstüne dökerek pişirebilirsiniz.

14 Aralık 2014 Pazar


Günlerden birgün Sinem İnci'yle oturuyoruz evde bezgin bezgin.Ne yapsak ne etsek diye düşünürken "hadi kızım gel kek yapalım " dedim.Giydik önlüklerimizi,aldık elimize mikserlerimizi başladık keki çırpmaya.Ben malzemeleri verdim ona o da karıştırdı,döktü,çırptı.Epey keyif aldık.Sıkıcı geçmekte olan günümüze değişik bir hava geldi.Piştikten sonra hayatımda yediğim en güzel kek oldu.Çünkü kızımın ellerinden yapılan ilk kekti.Ağliciiiiimm birazdan..


MEYVELI YEMIŞLI KEK (4 kişilik)
REÇETE
1 yumurta
1/2 çay bardağı esmer şeker
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı kuru üzüm+incir+kayısı
1/2 çay bardağı ceviz+badem 

YAPILIŞI
-Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Sütü ekleyin.Katı malzemelri yani un,kabartma tozu,vanilyayı ayrı bir yerde karıştırın.Kek hamuruna süzgeçten geçirerek ekleyin.kaşıkla çırpmaya devam edin,
-En son yetmişleri ve kuru meyveleri ekleyin.Ister cupcake kağıdına isterseniz tepsiye koyup 170 derecede 15 dk pişirin.Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI
-Kek ekleyeceğiniz kuru meyveleri ve yemişleri bir miktar unla karıştırırsanız kekin dibine yapışmaz kekin heryerine dağılır.
-Unu elekten geçirmemizin sebebi kekin daha fazla kabarması.

Geçen gün arkadaşa ziyarete gittik.Bizlere harika mamalar hazırlamış.Ama ben en çok bu kalburabastıyı beğendim.Zaten hepinizin bildiği bir tarif.Ama arkadaş portakal suyuyla şerbet hazırlayınca bana çok ilginç geldi.Bir deneyin bakalım beğenecek misiniz?


KALBURABASTI (6-8 kişilik)
REÇETE

1 su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe göre)

ŞERBET

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı portakal suyu
1/4 limonun suyu

YAPILIŞI
- Şerbet malzemelerini tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra limon suyunu ekleyin. biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın.
-Hamur için yağı ve unu birbirine yedirin. bu karışıma ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyin. bu hamurun üzerini örterek 10 dakika dinlendirin.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir süzgecin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
-tatlının katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 175C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını sağlayın. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Tatlının ilk sıcaklığı gittikten sonra sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.


Değerli şef Yunus Emre Akkor un tarifiyle buyrun Sarımsaklı Pilav.Sarımsağın olması sizi şaşırtmasın.Ben çok beğendim tadını.Ama arzu ederseniz sarımsak miktarını azaltabilirsiniz.Bu pilavın içindeki sarımsak kokusunu bastıran tavuksuyunu mutlaka kullanın.Et yemeklerinin yanında harika bir alternatif.


SARIMSAKLI PILAV (4 kişilik)
REÇETE
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
20 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI
-Pirinci bol suda yıkayıp kenara alın.Üç su bardağı tavuk suyunu tencereye alıp tuzunu ilave edin ve kaynatın.
-Kaynayan tavuk suyuna pirinci ilave edin.Tereyağını başka bir tavada eritin.Eritilmiş tereyağını suyunu çekmeye başlayan pilavın üzerine şeker ve karabiberle birlikte ilave edin.
-Sarımsakları gelişi güzel pirinçlerin arasına batırın ve tencerenin altını iyice kısın.demlendirin.Hadi bakalım afiyet olsun.

Misafir kahvaltısı.Hazırlamakta birşey yokta o çekim aşaması ,ah ah .Hayır beni de anlamıyorlar.Bilmiyorlar ki herşey sizler için