26 Ocak 2015 Pazartesi

Ku
Ispanak yemeyen çocuklara ıspanağı yedirmek için değişik bir tarif.

ISPANAKLI KURABIYE (4kişilik )
REÇETE
1.5 su bardağı ıspanak
1.5 su bardağı böğürtlen
2 yemek kaşığı su
1/2 çay kaşığı karbonat,tuz
8 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1/2 çay bardağı çikolata
1 çay kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı şeker

YAPILIŞI
-Ispanak,böğürtlen,limon suyu,su ve böğürtleni blendırdan geçirip.Yoğurmaya kabına alın.İçine oda sıcaklığındaki tereyağını(fazla yumuşak olmicak) ve yumurtayı ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
-Bir tarafta katıları (un,karbonat,kakao,tuz,şeker) karıştırın ve karışıma ekleyin.
-Hamurunuz cıvık olmicak,biraz katı olacak.Kaşıkla şekil verip fırın tepsinize koyun.180 derecede 20 dk pişirin.

PÜF NOKTASI
-Pişerken kurabiyenin içindeki yağ eriyor.Bu sizi şaşırtmasın.
-Biraz hızlı pişen bir kurabiye.Pişerken başında bekleyin derim.
-Herkes çocuğunu iyi bilir.Eğer çocuğunuz kurabiyeyi yerken böğürtlenin çekirdeklerinden rahatsız olacaksa kurabiyenize fındık,ceviz ekleyebilirsiniz.
-Kurabiyede kesinlikle ıspanak tadı gelmiyor.Aynı ıspanaklı kek gibi😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder