10 Kasım 2015 Salı

Yemeğini sabahtan yapan "anaç kadın" seviyorum seni .Benim gibi bu saate bırakmadığın için de tebrik ediyorum.
FIRINDA SEBZELI KÖFTE KEBABI (4 kişilik)
REÇETE
Köfte
300 gr kıyma
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber,kimyon,kekik
1 çay bardağı ekmek içi 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan rendesi
2 adet patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye 
1 çay bardağı küp doğranmış havuç
Köfte sos
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
Sıcak  su
1 tatlı kaşığı karabiber,kırmızıbiber,kimyon,kekik

YAPILIŞI
-Patatesleri ve havuçları küp şeklinde doğrayın.Az yağda patates ve havuçları kızartın.Kenarda bekletin.
-Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede az yağla  kavurun.Salça ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip tekrar kavurmaya devam edin.En son bezelyeleri ve baharatları ilave edip üzerini kaplayacak kadar kaynamış su ilavesiyle bezelyeler pişene kadar ocakta tutun.
-Bu arada köfte hamurundan sebzelerin iriliğinde veya biraz daha irice yuvarlaklar hazırlayıp kızgın yağda tavayı sallayarak kızartın.
-küçük güveç kaplarına ya da borcamınıza  sebzeleri, pişmiş bezelyeyi suyu ile birlikte aktarın. Üzerine köfteleri aktarıp yayın.
- 200C dereceli fırında 20-30 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.Şifa olsun 🌷🌷

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder