14 Aralık 2014 Pazar


Değerli şef Yunus Emre Akkor un tarifiyle buyrun Sarımsaklı Pilav.Sarımsağın olması sizi şaşırtmasın.Ben çok beğendim tadını.Ama arzu ederseniz sarımsak miktarını azaltabilirsiniz.Bu pilavın içindeki sarımsak kokusunu bastıran tavuksuyunu mutlaka kullanın.Et yemeklerinin yanında harika bir alternatif.


SARIMSAKLI PILAV (4 kişilik)
REÇETE
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
20 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI
-Pirinci bol suda yıkayıp kenara alın.Üç su bardağı tavuk suyunu tencereye alıp tuzunu ilave edin ve kaynatın.
-Kaynayan tavuk suyuna pirinci ilave edin.Tereyağını başka bir tavada eritin.Eritilmiş tereyağını suyunu çekmeye başlayan pilavın üzerine şeker ve karabiberle birlikte ilave edin.
-Sarımsakları gelişi güzel pirinçlerin arasına batırın ve tencerenin altını iyice kısın.demlendirin.Hadi bakalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder