14 Aralık 2014 Pazar


Geçen gün arkadaşa ziyarete gittik.Bizlere harika mamalar hazırlamış.Ama ben en çok bu kalburabastıyı beğendim.Zaten hepinizin bildiği bir tarif.Ama arkadaş portakal suyuyla şerbet hazırlayınca bana çok ilginç geldi.Bir deneyin bakalım beğenecek misiniz?


KALBURABASTI (6-8 kişilik)
REÇETE

1 su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe göre)

ŞERBET

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı portakal suyu
1/4 limonun suyu

YAPILIŞI
- Şerbet malzemelerini tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra limon suyunu ekleyin. biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın.
-Hamur için yağı ve unu birbirine yedirin. bu karışıma ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyin. bu hamurun üzerini örterek 10 dakika dinlendirin.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir süzgecin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
-tatlının katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 175C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını sağlayın. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Tatlının ilk sıcaklığı gittikten sonra sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder