5 Kasım 2014 Çarşamba



KREM ŞANTİLİ KEK
REÇETE
3 yumurta
1 su bardağı toz seker
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Krem Şanti
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yaklaşık bir avuç kadar fındık / ceviz / badem
Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI
-Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.İçine sıvıyağı ilave edin,Paket Krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın,
-Hazırlanan kremanın içine un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla hafif karıştırın,İki karışımı tek kapta birleştirip iyice çırpın,İçine ceviz fındık ya da badem koyun.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Kürdan testinden sonra fırından çıkarın.
-Biraz soğuduktan sonra isterseniz üzerine pudra şekeri gezdirin.

Küçükken kardeşlerimle çok sık yerdik bu tatlıdan.Yapımının kolaylığından mıdır,lezzetinin harikalığından mıdır nedir bu tatlı yapıldığı gün bizde bir neşe olurdu ki sormayın gitsin.

ŞİPŞAK TATLISI (2 kişilik )
REÇETE 
2 muz
1/2 çay bardağı ceviz
3 yemekkaşığı bal

YAPILIŞI
-Muzu yuvarlak doğrayın.Üzerine bal döküp cevizle süsleyin.İşte bu kadar.
Afyonun pek meşhur bir lezzetidir katmer.Bende İstanbul'a annemlere gidince fırsattan istifade hemen yaptırdım.


 KATMER (8-10 kişilik)
REÇETE
2 su bardağı su
Tuz
Alabildiği kadar un

İçi için
1 su bardağı taze haşhaş
2 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
-Ilık su,tuz ve unla yumuşak bir hamur elde edin.Ölçüleri verdim ama tam ölçü yok.yumuşak bir hamur olacak şekilde su ve unla oynayabilirsiniz.
-İçi için tüm malzemeleri karıştırın.Haşhaşı yağla birlikte kaşıkla ezin.
-Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp unla birlikte yuvarlak bir yufka açın.
-Yufkanın tamamına gelecek şekilde haşhaşlı içten sürün.
-Şekildeki gibi her katına sürüp katlayın.
-tavaya azıcık tereyağı sürüp tavada pişirin.Önlü arkalı piştikten sonra katmer hazır.


Ev yapımı pizza isteyen .Mis bunlar mis .

EV YAPIMI PİZZA
REÇETE
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket yaşmaya
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşıığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un

SOS
-1 su bardağı kadar ketçap
-2 yemek kaşığı kekik
-1 kase sucuk
-1 kase salam
-1 kase sosis
-1 kase zeytin
-1 kase mısır
-Tereyağı
-Kaşar rendesi


YAPILIŞI
-Süt ve suyu ılıtın.Hamuru yoğuracağınız kaba koyun.Mayayı ve şekeri koyun,eritin.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.Kabı sıcak bir yere koyup hamurun mayalanmasını sağlayın.
-Fırın tepsisini yağlayın.Hamurdan bir parça alıp tepsi büyüklüğünde açın.Ketçabın içine kekik koyun.Hamurun üstüne sürün.Sos malzemelerinden peynir hariç tüm malzemeleri ekleyin.
-Pizzaya tepsi mayası verdirin.
-180 derece fırında 10 -15 dakika pişirin.Pişince kaşarı ekleyip eritin.Sıcak servis edin.

PÜF NOKTASI
-Hamuru mutlaka kabında mayalandırın.Böyle 
yaparsanız pizzanız pufur pufur olur.
-Tepsi mayası;hamurunuza şekil verdikten sonra tepsinin içinde 20-30 dakika mümkünse daha fazla tepside pişirmeden bekletmek demek.
-Hamurunuzu tepsiye fazla koymayın ki hamur kalın olmasın.
-Ketçaplı sos çok güzel bir lezzet veriyor.














2014 ün bahar ayında "Bahara Merhaba " partimizin "sarı temalı" servislerinden birisiyle karşı karşıyasınız efendim,Arkadaşlarımla hembaharı kutlamakhem epey soğuk geçen Ankara kışının ardındanböyle "sarı sarı " bir partiye ihtıyacımız vardı sanırım.Yukarıda görmüş olduğunuz pasta bildiğiniz patates salatası.Sadece biraz sunumufarklı o kadar.

PATATES PASTASI (8-10 kişilik)
10 tane orta boy patates
5 tane havuç
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
2 konserve mısır
5 tane kırmızı biber
1 kase salatalık turşusu
Karabiber,tuz,kırmızı biber
2 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için
Süzme yoğurt

YAPILIŞI
-Patatesleri haşlayın.Soğuttuktan sonra kabuklarını soyup elinizle iyice ezin (püre gibi olacak)
-bütün malzemeleri doğrayın.Patatesinizin içine koyun.Baharatları ekleyin.Yağını da koyun iyice yoğurun.
-Dikdörtgen kek kalıbına (derin olan) streç film sarın.Patates harcınızı içine koyun.Elinizle iyice bastırın.1-2 saat dinlendirdiktensonra servis tabağına alıp ters çevirip.Üzerini krema sürer gibi süzme yoğurt sürün.En üstünü de şekildeki gibi süsleyin.

PÜF NOKTASI
-Limonu servis esnasında dökün yoksa salatanıız sulandırır.
-Patates harcınız kalıptan çıkmazsa endişe etmeyin,beni çağırın dermişim tabi ki hayır.Kalıba iyice
vurun çıkacaktır.

HOŞGELDİN BAHAR AYI
Tematik Partimizin Sofrası



Cake popslarım



Risotto 
                           

Limonlu Cheseecakekim




Dondurma külahı da meyvelerim




Arkadaşım Elif'in getirdiği papatya kurabiyeler



Melikenin getirdiği küllü kurabiyeler



Misafirlerime günün sonunda verdiğim Eyüp Sabri Tuncer'in İğde Çiçeği Kolonyası


Kahveyi pek seven ben için bir fincan kahvenin kaç yıl hatırı olur artık gerisini siz düşünün.Rabbim hepimize ağız tadı ve mutluluk bereketi versin.



ORMAN MEYVELİ TART
REÇETE
Tart
200 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
alabildiği kadar un

Krema
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
yarım paket labne peyniri
2 su bardağı süt
YAPILIŞI
-Geniş bir hamur yoğurma kabına 200 gr yumuşak margarini, 1 adet yumurtayı, 1 kahve fincanı yoğurdu, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu, 2-3 çorba kaşığı pudra şekerini ve alabildiği kadar unu karıştırın. malzemeler özleşene ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
-Krema için, 3 çorba kaşığı unu, 3 çorba kaşığı şekeri, 1 adet yumurtayı, 1 paket vanilyayi ve yarım paket labne peynirini küçük bir kapta karıştırın. sonra üzerine yavaş yavaş süt ilave ederek pişirin.soğuttuğunuz tartın üzerine krema yayın. üzerine böğürtlen,çilek,siyah üzüm istediğiniz meyveyle süsleyin. dilimleyerek servis yapın.