5 Kasım 2014 Çarşamba

2014 ün bahar ayında "Bahara Merhaba " partimizin "sarı temalı" servislerinden birisiyle karşı karşıyasınız efendim,Arkadaşlarımla hembaharı kutlamakhem epey soğuk geçen Ankara kışının ardındanböyle "sarı sarı " bir partiye ihtıyacımız vardı sanırım.Yukarıda görmüş olduğunuz pasta bildiğiniz patates salatası.Sadece biraz sunumufarklı o kadar.

PATATES PASTASI (8-10 kişilik)
10 tane orta boy patates
5 tane havuç
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
2 konserve mısır
5 tane kırmızı biber
1 kase salatalık turşusu
Karabiber,tuz,kırmızı biber
2 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için
Süzme yoğurt

YAPILIŞI
-Patatesleri haşlayın.Soğuttuktan sonra kabuklarını soyup elinizle iyice ezin (püre gibi olacak)
-bütün malzemeleri doğrayın.Patatesinizin içine koyun.Baharatları ekleyin.Yağını da koyun iyice yoğurun.
-Dikdörtgen kek kalıbına (derin olan) streç film sarın.Patates harcınızı içine koyun.Elinizle iyice bastırın.1-2 saat dinlendirdiktensonra servis tabağına alıp ters çevirip.Üzerini krema sürer gibi süzme yoğurt sürün.En üstünü de şekildeki gibi süsleyin.

PÜF NOKTASI
-Limonu servis esnasında dökün yoksa salatanıız sulandırır.
-Patates harcınız kalıptan çıkmazsa endişe etmeyin,beni çağırın dermişim tabi ki hayır.Kalıba iyice
vurun çıkacaktır.

HOŞGELDİN BAHAR AYI
Tematik Partimizin Sofrası



Cake popslarım



Risotto 
                           

Limonlu Cheseecakekim




Dondurma külahı da meyvelerim




Arkadaşım Elif'in getirdiği papatya kurabiyeler



Melikenin getirdiği küllü kurabiyeler



Misafirlerime günün sonunda verdiğim Eyüp Sabri Tuncer'in İğde Çiçeği Kolonyası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder