5 Kasım 2014 Çarşamba


Ev yapımı pizza isteyen .Mis bunlar mis .

EV YAPIMI PİZZA
REÇETE
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket yaşmaya
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşıığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un

SOS
-1 su bardağı kadar ketçap
-2 yemek kaşığı kekik
-1 kase sucuk
-1 kase salam
-1 kase sosis
-1 kase zeytin
-1 kase mısır
-Tereyağı
-Kaşar rendesi


YAPILIŞI
-Süt ve suyu ılıtın.Hamuru yoğuracağınız kaba koyun.Mayayı ve şekeri koyun,eritin.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.Kabı sıcak bir yere koyup hamurun mayalanmasını sağlayın.
-Fırın tepsisini yağlayın.Hamurdan bir parça alıp tepsi büyüklüğünde açın.Ketçabın içine kekik koyun.Hamurun üstüne sürün.Sos malzemelerinden peynir hariç tüm malzemeleri ekleyin.
-Pizzaya tepsi mayası verdirin.
-180 derece fırında 10 -15 dakika pişirin.Pişince kaşarı ekleyip eritin.Sıcak servis edin.

PÜF NOKTASI
-Hamuru mutlaka kabında mayalandırın.Böyle 
yaparsanız pizzanız pufur pufur olur.
-Tepsi mayası;hamurunuza şekil verdikten sonra tepsinin içinde 20-30 dakika mümkünse daha fazla tepside pişirmeden bekletmek demek.
-Hamurunuzu tepsiye fazla koymayın ki hamur kalın olmasın.
-Ketçaplı sos çok güzel bir lezzet veriyor.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder