23 Ekim 2014 Perşembe

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA
REÇETE
2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
200 gr erimiş tereyagı
1 paket kabartma tozu
1 paket maya
1 su bardağı ılık süt
2 kaşık tuz
1 poşet toz krem şanti
Peynir,zeytin,kıyma

YAPILIŞI
Ilı sütün içine maya ve krem şantiyi dökün,karıştırın.Daha sonra iç harç hariç diğer malzemeleri döküp karıştırın.Küçük şekiller verin,tepsiye yerleştirin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar(ortalama 30-45 dk) pişirin.Afiyet olsun
Çileklerinizinde şımarmaya hakkı var amadeğil mi :))
DOLGULU ÇİLEKLER
REÇETE
1/2 kg çilek
1 kase çırpılmış krem şanti
Nane
YAPILIŞI
-Çileklerin alt ve üst ksıımlarını kesin.Çileklerin içini oyun.
-Krem şanti torbasına şantiyi koyup çileklerin içini doldurun.Naneyle süsleyin.



22 Ekim 2014 Çarşamba

Bisküvi toplarını bir de meyveli deneyin 

BİSKÜVİ TOPLARI
REÇETE
2 paket bisküvi
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı fındık
1 adet muz
1/2 adet şeftali
1 portakal rendesi

YAPILIŞI
-Bisküvileri blendırdan geçirip un haline getirin.Bir kaba koyun,üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
-Hamur haline geldikten sonra elinizi biraz ıslatıp yuvarlak şekiller verin.İsterseniz kakoya yada 
Küçük yaşlardan itibaren çoğumuz dantelle büyümüşüzdür.Telefonun üstündeki danteller,televizyonun dantel örtüleri,koltuklar kirlenmesin diye kenarlara asılan danteller.Sehpa ve masalardakileri saymıyorum bile.Siz de eğer benim gibi danteli ince ayrıntılarda seviyorsanız çıkarın o vakit sandıklarda duran çeyizlerinizi kekleri süslüyoruz :)))Amanın Ayşenur naptın güzelim dantellere kıyılır mı demeyin.Şaka yapıyorum tabi ki.Tuhafiyelerde bulabileceğiniz bu şık hazır dantel şeritlerle keklerinizi,kurabiyelerinizi,çay bardaklarınızı şımartabilirsiniz.Benim retro ruhlu kekimde böyle ortaya çıktı işte :))Tarif tarif diye meraklanan sesleri duyabiliyorum o zaman gelsin Retro Ruhlu Esmet Kekimiz.

ESMER GÜZELİ
REÇETE
3 yumurt
1.5 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1.5 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Vanilya
1 paket çikolata sosu

SOS
2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı şeker

YAPILIŞI
-Yumurta ve şekerleri çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
-Yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede pişirin.Ortalama 25 dakikada pişiyor.Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın.
-Sosun malzemelerini bir tencereye koyun.Şeker eriyene kadar ısıtın.sonra kapatın.
-Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra sosu dökün.Afiyet olsun.

18 Ekim 2014 Cumartesi

Karpuz mevsimi her ne kadar geçmiş olsada bu,tarifi yapmayacağınız anlamına gelmiyor.Yaşayacak saatleriniz varsa elbet yaz mevsimi de gelecektir :))İşte o zamanlar geldiğinde beni ve bu tarifimi hatırlayın tamam mı :)
KARPUZ SUYU
REÇETE
4 dilim karpuz
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 çaybardağı sıcak su
YAPILIŞI
-Karpuzları kabuklaırndan ayırıp robottan geçirin,
-Şekeri sıcak suda eritin.
-Tüm malzemeleri karıştırın,tülbentten geçirin.Servise hazır bir karpuz suyunuz varartık :)



Bu fotoğrafta kırılan su sebilimi yad etmek için efendim.Kendileri eşim olan zatı muhterem tarafından yanlışlıkla (!) düşürülerek kırılmıştır.Ben de parçaları toplarken musluğu,kapağı ve ayağını atmaya kıyamadım.Bir gün ilerde lazım olur dedim.Karpuz suyunu hazırlarken nasıl foto çeksem acaba diye düşünürken aklıma bu kare geldi veee hemen bende ampuller şıkşıkışık yandı.Karpuzu içini tamamen çıkarıp (alt kısmında biraz bıraktım ki suyu sızmasın) karpuz suyuna ilave ettim.Karpuzum tam ortasından musluğumu geçirdim.Altına da sebilin ayağı.Oldu mu sana Karpuz Çeşmesi :)Biz içmelere doyamadık efendim,sizi bilmem.Bundan sonra birşey atarsam iki olsun :)Derya Baykal'a döneceğim yakında :)




Parkımıza yeni bir çardak geldi yazın başında.Tüm yaz boyunca çoluk,çocuk hepimiz tepine tepine kullandık :)) Sonra niye bunun açılışını yapmıyoruz ki dedik veee hemen minik bir organizasyonla çardağımızı açtık.Hepimize hayırlı,uğurlu olsun artık :)

Biz de hiç bitmeyen partilerden Çardak Açılış Partisi'ne bendeniz de patates çanaklarıyla katıldım.Herkes bir çeşit yapıp getirince bol yiyecekli,bol görselli bir sofra oldu.

PATATES ÇANAĞI(8-10 kişilik )
Reçete
8 tane orta boy patates
3 tane havuç
1/2 bağ taze soğan
1 bağ maydanoz
1/2 bağ nane
Limon
Tuz,yağ,karabiber,pulbiber,sumak
Sarımsaklı yoğurt


YAPILIŞI
-Patatesleri haşlayın,yeşillikler yıkayıp doğrayın.Havucu rendeleyin.
-Pişen patateslerin kabuklarını soyup kabın içinde elinizle hamur gibi yoğurun.Yeşillikleri de içine katıp diğer malzemelerle birlikte yoğurun.
-Elinize ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.Ortasına parmağınızla biraz bastırıp çukurlaştırın.
-Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ dökebilirsiniz.

PÜF NOKTASI
-Eğer arzu ederseniz çukurlara pişmiş kıymada koyabilirsiniz.


Nazlı'nın yaptığı kısır.Sunuma dikkat yanlız.Kek kalıbıyla şekil vermiş.

Melike'nin süslü poğaçaları bunlar da :)Poğaçaya çöp şiş geçirip kurdeleyle süslemiş.
Elif'in eticinlerle süslenmiş pastası .

17 Ekim 2014 Cuma


Küçükken ne çok yerdik kardeşlerimle bu kurabiyeden.Şimdi ben büyüdüm de kendi kızımın arkadaşlarına yapıyorum:))


NİŞASTA KURABİYESİ (mantar kurabiyesi) (4-6 kişilik)
REÇETE
1 paket tereyağı (250 gr)
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket buğday nişastası (200 gr)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un

YAPILIŞI
-Yumuşamış yağı,şekeri,yumurtayı karıştırıp krem haline getirin.
-Unu,nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip hamur elde edin.
-Ceviz büyüklüğünde alıp istediğiniz şekli verin.
-Mantar şekli  için bir şişenin kapağını önce kakaoya sonra kurabiye hamurlarına batırıp şekil verdirebilirsiniz.
-tepsiye koyduktan sonra ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri beyazlaşana kadar (benimkiler 12 dakikada pişti) pişirin.
-Servis sırasında pudra şekeri dökebilirsiniz.

PÜF NOKTASI
-Kurabiyelerin piştiğine karar veremiyorsanız bir tane kurabiyeyi ortadan kesin.eğer içi çiğ durmuyorsa yani hamur gibi gözükmüyorsa pişmiş demektir.Kurabiyenin yumuşak olması sizi yanıltmasın.Soğuduktan sonra katılaşıyor.