6 Haziran 2014 Cuma

Yumurta Salatası



Emziren anneler bilirler.Bebişe süt verebilmek için süt yapam gıdaları deli gibi yerler.Benimde o dönemdeyken en favori yiyeceğim yeşilliklerdi.Bu tarifte hem emziren anneler hem de diyettekiler için bol yeşillikli süt garantili bir tarif:))

YUMURTA SALATASI (6 kişilik)
REÇETE
5 ymurta
1/2 bağ maydanoz
1/2 bağ dereotu
1/2 kg taze soğan
2 havuç
2 limonsuyu
Zeytinyağı
Karabiber,pulbiber


YAPILIŞI
-Yumurtalarıhaşlayın.Yeşillikleri ince ince doğrayın.Havucu küçük küpler halinde doğrayın.
-Yeşilliklerin içine küçük doğradığınız yumurtaları,yeşillikleri,havucu ve diğer malzemeleri koyup karıştırın.Afiyey olsun

Yumurta Kapama


Bildiğin yumurta nasıl kalori bombası haline gelir,alın size apaçık örneği :))Valla kalori hesabı yapıyor olsanızda olmasanızda bu tadı kaçırmayın derim.Çünkü ben niye daha önce tatmadım diye çok üzülmüştüm.Tadı o kadar lezzetli ki kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacağına eminim.

YUMURTA KAPAMA
REÇETE
Kişi sayısıkadar haşlama yumurta
Her yumurta için 1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı tozbiber,karabiber,tuz

YAPILIŞI
-Yumurtaları haşlayın.
-Tereyağını eritin,baharatlarıve tuzu ekleyin.
-Haşladığınız yumurtaları boylamasına ikiye kesip servis tabağına koyun.Üzerine kızdırdığınız yağı dökün.Hadi bakalım afiyet olsun

Patates Rulosu



Patates salatasının sunumundan sıkılanlar bir adım öne çıksın :))Bu sunuma ben bayılıyorum .Misafirlere sunum yapınca onlarda çok şaşırıyorlar.Gelelim tarife

REÇETE
8-10 tane patates
5tane havuç
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
Salatalık turşusu
Limonsuyu 
Kimyon,tuz,karabiber,pulbiber,zeytinyağı

YAPILIŞI
- Patatesi ve havucu haşlayın.Yeşillikleri blendırdan geçirin ya da ince ince doğrayın.
-Haşlanmış patatesleri iyice ezin,püre haline getirin.Baharatları ve turşuyu içine koyun.güzelce karıştırın.
-havucu bütün bir şeklide elinize alın,çevresini patates harcıyla sarın.Elinizle içliköfteye şekil verir gibi şekil verin.En son yeşilliklere batırın,elinizle iyice yeşillikleri sıkıştırın,servis tabağına alın.Afiyet olsun

4 Haziran 2014 Çarşamba

Pratik Hazır Yufkadan Su Böreği



Harika ve bir o kadar pratik bir börek tarifiyle karşınızdayım.Eğer benim gibi yufka açamıyorsanız ve o lezzetlerden de geri kalmak istemiyorsanız bu tarif işte tam size göre:))Tabi ki el açması anne böreğinin yerini tutmuyor ama yanından geçiyor en azından :))

PRATİK SU BÖREĞİ
REÇETE 
5 yufka
1/2 lt süt
3 yumurta
125 gr tereyağı
125 grpeynir
Tuz
İsteğe göre maydanoz

YAPILIŞI

-sütü bir kaba boşaltın.İçine yumurtaları,erimiş tereyağını koyun elinizle çırpın.yufka hariç diğer malzemeleri koyun.Bir yufka hariç diğer yufkaları ince ince parçalayarak bu karışımın içine atın,elinizle bu karışıma yedirin.Ayırdığınız yufkayı fırın tepsisine koyun,üstüne yufkalı bu karışımı dökün.kenarlardaki sarkan yufkalarla tepsiyi kapatın.üzerine sıvıyağ gezdirin.180 derecede 40-50 dk pişirin.Afiyet olsun

Milföy Pastası



Yapılışı kolay tadı ise enfes bir tarif paylaşacağım sizlerle;milföy pastası


MİLFÖY PASTASI
Reçete
6 tane milföy
1/4 kg çilek 
Pudra şekeri

Krema
2su bardağı süt
1yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
Vanilya


Yapılışı
İlk önce kremayı hazırlayın ki soğusun.Milföyleri çözdürün.iki tane milföyü uçlarından birleştirip merdaneyle inceltin.üç tane ince uzun hamur olacak elimizde.Hamurları dikdörtgen tepsiye koyun,üzerini çatalla bastırın ki kabarmasın.170 derrecede kızarana kadar pişirin.piştikten sonra milföyleri soğutun.Birinci milföyü koyun üzerine kremayı dökün meyve koyun,ikinciyi yerleştirin kremayı dökün.en üstüne üçüncüyü koyun krema eklemeyin.Elinizle biraz bastırın.en üstüne pudra şekeri serpin.Bu kadarcık 😉🎂🍥🍥
PÜF:
1-kremayı soğutmayı unutmayın.Yoksa pastanız yumuşak olur.

2-ben biraz çıtır olmasını istediğim için kahverengi olana kadar milföyleri pişirdim.

3 Haziran 2014 Salı

Bezelye Püresi


BEZELYE  PÜRESİ




    Birşey yapacağım zaman elim niyeyse hiç normal birşeye gitmiyor.Nerede orjinal birşey var ya 
gelip beni buluyor ya da ben gidip onu buluyorum.Bu tarifte beni öyle buldu.Akşam yemeğine misafir alacağım bir gün et yemeğinin yanına ne pişirsem diye düşünürken bezelye püresiyle karşılaştım."beni yap,beni yap" diye bana göz kırpıyordu ben de dayanamadım ve denemeye karar verdim.Sonuç mu?Tek kelimeyle mükemmel.Patates püresinin sıkıcılığından bunalanlar için orjinal bir tarif.

REÇETE
2su bardağı haşlanmış bezelye
2 dal nane
2 diş sarımsak
3yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber,pulbiber,tuz

YAPILIŞI
Bezelyeleri haşlayın.Blendıra koyun,içine diğer tüm malzemeleri ekleyin,bezelyeleri püre haline getirin.Eğer katı olduğunu düşünürseniz haşlama suyundan biraz ekleyebilirsiniz.Et yemeklerinin yanında harika garnitürünüz hazır.

Şalgamlı Kısır

ŞALGAMLI KISIR 



Harika bir kısır tarifiyle karşınızdayım şekerler:)Şalgamlı kısır.Günlerinizde,çay servislerinizde misafirlerinizi kıskandıracağınız müthiş görsel bir tarif.

REÇETE(6-8 kişilik)
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı şalgamsuyu
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 bağ yeşil soğan
3havuç
2 limon suyu
Tuz,kararbiber,kimyon,zeytinyağı


YAPILIŞI
Şalgam suyunu ısıtın.bulgurların üzerine döküp yarım saat kadar dinlendirin.Bu arada sizde kısırın yeşillik kısmını hazırlayın.Maydanoz,dereotu,soğanı küçük küçük doğrayın.havucu ekleyin,baharatları koyup karıştırın.En son bulgurları ekleyip salata malzemeleriyle özdeşleşmesini sağlayın.
PÜF
1-.Şalgamla kısır yapacağımız zaman kısıra salça koymuyoruz.Çünkü salça koyduğumuz zaman bulgurun pembişliği gidiyor.
2-Eğer salatanızın daha pembiş olmasını istiyorsanız ince bulgur yerine kalın bulgur kullanmalısınız.
3-Şalgamla yaptığınız için kısırın tadında herhangi bir değişiklik olmuyor.Sadece görüntüsü pembe oluyor .