4 Haziran 2014 Çarşamba

Milföy Pastası



Yapılışı kolay tadı ise enfes bir tarif paylaşacağım sizlerle;milföy pastası


MİLFÖY PASTASI
Reçete
6 tane milföy
1/4 kg çilek 
Pudra şekeri

Krema
2su bardağı süt
1yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
Vanilya


Yapılışı
İlk önce kremayı hazırlayın ki soğusun.Milföyleri çözdürün.iki tane milföyü uçlarından birleştirip merdaneyle inceltin.üç tane ince uzun hamur olacak elimizde.Hamurları dikdörtgen tepsiye koyun,üzerini çatalla bastırın ki kabarmasın.170 derrecede kızarana kadar pişirin.piştikten sonra milföyleri soğutun.Birinci milföyü koyun üzerine kremayı dökün meyve koyun,ikinciyi yerleştirin kremayı dökün.en üstüne üçüncüyü koyun krema eklemeyin.Elinizle biraz bastırın.en üstüne pudra şekeri serpin.Bu kadarcık 😉🎂🍥🍥
PÜF:
1-kremayı soğutmayı unutmayın.Yoksa pastanız yumuşak olur.

2-ben biraz çıtır olmasını istediğim için kahverengi olana kadar milföyleri pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder