3 Haziran 2014 Salı

Şalgamlı Kısır

ŞALGAMLI KISIR 



Harika bir kısır tarifiyle karşınızdayım şekerler:)Şalgamlı kısır.Günlerinizde,çay servislerinizde misafirlerinizi kıskandıracağınız müthiş görsel bir tarif.

REÇETE(6-8 kişilik)
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı şalgamsuyu
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 bağ yeşil soğan
3havuç
2 limon suyu
Tuz,kararbiber,kimyon,zeytinyağı


YAPILIŞI
Şalgam suyunu ısıtın.bulgurların üzerine döküp yarım saat kadar dinlendirin.Bu arada sizde kısırın yeşillik kısmını hazırlayın.Maydanoz,dereotu,soğanı küçük küçük doğrayın.havucu ekleyin,baharatları koyup karıştırın.En son bulgurları ekleyip salata malzemeleriyle özdeşleşmesini sağlayın.
PÜF
1-.Şalgamla kısır yapacağımız zaman kısıra salça koymuyoruz.Çünkü salça koyduğumuz zaman bulgurun pembişliği gidiyor.
2-Eğer salatanızın daha pembiş olmasını istiyorsanız ince bulgur yerine kalın bulgur kullanmalısınız.
3-Şalgamla yaptığınız için kısırın tadında herhangi bir değişiklik olmuyor.Sadece görüntüsü pembe oluyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder