3 Haziran 2014 Salı

Bezelye Püresi


BEZELYE  PÜRESİ




    Birşey yapacağım zaman elim niyeyse hiç normal birşeye gitmiyor.Nerede orjinal birşey var ya 
gelip beni buluyor ya da ben gidip onu buluyorum.Bu tarifte beni öyle buldu.Akşam yemeğine misafir alacağım bir gün et yemeğinin yanına ne pişirsem diye düşünürken bezelye püresiyle karşılaştım."beni yap,beni yap" diye bana göz kırpıyordu ben de dayanamadım ve denemeye karar verdim.Sonuç mu?Tek kelimeyle mükemmel.Patates püresinin sıkıcılığından bunalanlar için orjinal bir tarif.

REÇETE
2su bardağı haşlanmış bezelye
2 dal nane
2 diş sarımsak
3yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber,pulbiber,tuz

YAPILIŞI
Bezelyeleri haşlayın.Blendıra koyun,içine diğer tüm malzemeleri ekleyin,bezelyeleri püre haline getirin.Eğer katı olduğunu düşünürseniz haşlama suyundan biraz ekleyebilirsiniz.Et yemeklerinin yanında harika garnitürünüz hazır.

Şalgamlı Kısır

ŞALGAMLI KISIR 



Harika bir kısır tarifiyle karşınızdayım şekerler:)Şalgamlı kısır.Günlerinizde,çay servislerinizde misafirlerinizi kıskandıracağınız müthiş görsel bir tarif.

REÇETE(6-8 kişilik)
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı şalgamsuyu
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 bağ yeşil soğan
3havuç
2 limon suyu
Tuz,kararbiber,kimyon,zeytinyağı


YAPILIŞI
Şalgam suyunu ısıtın.bulgurların üzerine döküp yarım saat kadar dinlendirin.Bu arada sizde kısırın yeşillik kısmını hazırlayın.Maydanoz,dereotu,soğanı küçük küçük doğrayın.havucu ekleyin,baharatları koyup karıştırın.En son bulgurları ekleyip salata malzemeleriyle özdeşleşmesini sağlayın.
PÜF
1-.Şalgamla kısır yapacağımız zaman kısıra salça koymuyoruz.Çünkü salça koyduğumuz zaman bulgurun pembişliği gidiyor.
2-Eğer salatanızın daha pembiş olmasını istiyorsanız ince bulgur yerine kalın bulgur kullanmalısınız.
3-Şalgamla yaptığınız için kısırın tadında herhangi bir değişiklik olmuyor.Sadece görüntüsü pembe oluyor .

Cakepops


Tatlının hele ki çikolatanın şansına ve büyüsüne hep inanmışımdır.O yüzden ilk yayınımı çikolatalı bir tarifle başlatayım dedim.Malum şu aralar instagramda  çok dolaşan bir tarif var;cakepops.Hem müthiş görsel duruyor hem de yapımı oldukça basit.Bende bu tarifi mayıs ayında düzenlediğim "Bahar Partisi" nde yaptım.Yiyenlerin çok hoşuna gitti,benden söylemesi.Gelelim tarife

REÇETE
3 su bardağı ufalanmış kek
1/2 paket krema (100gr)
2 paket çikolata
Vanilya

YAPILIŞI
Hazır kekinizi ya da evde yaptığınız keki rondoda ufalayın.Tencerede kremayı ısıtın,kaynatmayın.Krema ısınınca içine çikolataları atın ve eritin.Ufaladığınız kekinizin üstüne bu karışımı döküp güzel bir hamur elde edin.Bu hamurdan cevizden küçük,fındıktan büyük yuvarlak şekiller verin.Dolaba kaldırıp 1 saate yakın dinlendirin.Başka bir tencerede çikolataları benmari (sıcak suyun içine oturtulmuş kasede eritilen yöntem,buharda pişirme de diyebiliriz) usulü eritin.Toplarınızı takacağınız cakepops çubuklarını (eminönünde pasta malzemeleri satan yerden aldım) ya da çöp şişlerinizi önce erittiğiniz çikolataya ardından kekinize batırın.Bunu yapmamızdaki amaç çikolatanın donduktan sonra tutkal vazifesi görüp kekten ayrılmaması.Daha sonra keklerinizi erimiş çikolataya ve de istediğniz tarzda süslemeye bulayıp servis edebilirsiniz.Hadi bakalım şekerler afiyet olsun :))

MERHABA YAZISI


Hepinize merhaba😃😃😃Aranıza yeni katıldım.Sizlerle bu sayfada bana terapi gelen içerikleri ama ekseriyetle terapisel tariflerimi paylaşacağım.İnstagramda büyük bir heyecanla tariflerimi paylaşırken sevgili www.yemekdeyemek.net aklımı çeldi ve blog açmamı tavsiye etti.Aslında benimde aklımda vardı ama cesaret edememiştim.Kısacası instagramda karman çorman duran tariflerimi daha derli toplu hale getirmemin vakti gelmişti.Umarım sizlerle harika vakit geçiririz.Hadi bakalım başlayalım 😃😃😃