3 Haziran 2014 Salı

Cakepops


Tatlının hele ki çikolatanın şansına ve büyüsüne hep inanmışımdır.O yüzden ilk yayınımı çikolatalı bir tarifle başlatayım dedim.Malum şu aralar instagramda  çok dolaşan bir tarif var;cakepops.Hem müthiş görsel duruyor hem de yapımı oldukça basit.Bende bu tarifi mayıs ayında düzenlediğim "Bahar Partisi" nde yaptım.Yiyenlerin çok hoşuna gitti,benden söylemesi.Gelelim tarife

REÇETE
3 su bardağı ufalanmış kek
1/2 paket krema (100gr)
2 paket çikolata
Vanilya

YAPILIŞI
Hazır kekinizi ya da evde yaptığınız keki rondoda ufalayın.Tencerede kremayı ısıtın,kaynatmayın.Krema ısınınca içine çikolataları atın ve eritin.Ufaladığınız kekinizin üstüne bu karışımı döküp güzel bir hamur elde edin.Bu hamurdan cevizden küçük,fındıktan büyük yuvarlak şekiller verin.Dolaba kaldırıp 1 saate yakın dinlendirin.Başka bir tencerede çikolataları benmari (sıcak suyun içine oturtulmuş kasede eritilen yöntem,buharda pişirme de diyebiliriz) usulü eritin.Toplarınızı takacağınız cakepops çubuklarını (eminönünde pasta malzemeleri satan yerden aldım) ya da çöp şişlerinizi önce erittiğiniz çikolataya ardından kekinize batırın.Bunu yapmamızdaki amaç çikolatanın donduktan sonra tutkal vazifesi görüp kekten ayrılmaması.Daha sonra keklerinizi erimiş çikolataya ve de istediğniz tarzda süslemeye bulayıp servis edebilirsiniz.Hadi bakalım şekerler afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder