7 Kasım 2014 Cuma


Annemlerin kahvaltıya geldiği bir sabah kahvaltı masam 


              Peyniri çok seven bir kişiyim evet kabul ediyorum .Kaşar peyniri,eski kaşar,beyaz peynir,otlu peynir,örgü peyniri,küflü peynir,süzme peynir.Hiç farketmez her an her menüde yiyebilirim.Rabbim nimetlerin hakkını verebilmeyi nasip etsin.

İnstagramda daha yeni olduğum zamanlar sevgili Elif Hanım http://www.dogalbesinler.combana harika bir paket yollamıştı.İçinde mis gibi kokan peynirler,tereyağları,kaymaklar ve lezzetli mi lezzetli kremalar.Hepsini de Sinem İnciyle beraber afiyetle yemiştik.Her fırsatta söylediğim gibi otlu tereyağlarına bayıldım.Bu sunumda da Elif Hanım'ın bana yolladığı ürünleri kullanmıştım.Kendisine tekrar teşekkür ederim.Eğer sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız Candaroğlu Süt Ürünleri'ni tatmalısınız.

6 Kasım 2014 Perşembe


Şu dünyada eşinden şikayetçi kadınlarla yanlızlıktan sıkılan kadınları değiş tokuş yapsak sanırım mutsuz kadın kalmaz.Allah mutluluğumuzu daim ettirsin.Bu akşam tatlı takılalım dedim .Çocukluğumun pratik ve lezzetli tatlısıyla sizleri başbaşa bırakıyorum.

BİSKÜVİ PASTASI
REÇETE
1 paket bebe bisküvisi
1 su bardağı ceviz
Krema
1yumurta sarısı
50 gr tereyağı
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazır çikolata sosu

YAPILIŞI
-Krema malzemelerini tencereye koyup pişirin.Bir kaba bisküvileri kırın.Ufacık hale getirin.Cevizi içine parçalayın.Krema pişince fazla soğutmadan bisküvilerin üstüne dökün.Kaşıkla iyice karıştırın.İsterseniz küçük kaselere isterseniz büyük kaba koyup şekil verebilirsiniz.En üstüne servisten önce çikolata sosu dökebilirsiniz.

PÜF NOKTASI
-Şekil verme işleminden önce kasenizi streç filmle kaplayın.Bisküvi harcını koyup üstünü iyice düzleştirin.Servis tabağına ters çevip sunun.

5 Kasım 2014 Çarşamba



KREM ŞANTİLİ KEK
REÇETE
3 yumurta
1 su bardağı toz seker
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Krem Şanti
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yaklaşık bir avuç kadar fındık / ceviz / badem
Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI
-Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.İçine sıvıyağı ilave edin,Paket Krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın,
-Hazırlanan kremanın içine un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla hafif karıştırın,İki karışımı tek kapta birleştirip iyice çırpın,İçine ceviz fındık ya da badem koyun.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Kürdan testinden sonra fırından çıkarın.
-Biraz soğuduktan sonra isterseniz üzerine pudra şekeri gezdirin.

Küçükken kardeşlerimle çok sık yerdik bu tatlıdan.Yapımının kolaylığından mıdır,lezzetinin harikalığından mıdır nedir bu tatlı yapıldığı gün bizde bir neşe olurdu ki sormayın gitsin.

ŞİPŞAK TATLISI (2 kişilik )
REÇETE 
2 muz
1/2 çay bardağı ceviz
3 yemekkaşığı bal

YAPILIŞI
-Muzu yuvarlak doğrayın.Üzerine bal döküp cevizle süsleyin.İşte bu kadar.
Afyonun pek meşhur bir lezzetidir katmer.Bende İstanbul'a annemlere gidince fırsattan istifade hemen yaptırdım.


 KATMER (8-10 kişilik)
REÇETE
2 su bardağı su
Tuz
Alabildiği kadar un

İçi için
1 su bardağı taze haşhaş
2 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
-Ilık su,tuz ve unla yumuşak bir hamur elde edin.Ölçüleri verdim ama tam ölçü yok.yumuşak bir hamur olacak şekilde su ve unla oynayabilirsiniz.
-İçi için tüm malzemeleri karıştırın.Haşhaşı yağla birlikte kaşıkla ezin.
-Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp unla birlikte yuvarlak bir yufka açın.
-Yufkanın tamamına gelecek şekilde haşhaşlı içten sürün.
-Şekildeki gibi her katına sürüp katlayın.
-tavaya azıcık tereyağı sürüp tavada pişirin.Önlü arkalı piştikten sonra katmer hazır.


Ev yapımı pizza isteyen .Mis bunlar mis .

EV YAPIMI PİZZA
REÇETE
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket yaşmaya
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşıığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un

SOS
-1 su bardağı kadar ketçap
-2 yemek kaşığı kekik
-1 kase sucuk
-1 kase salam
-1 kase sosis
-1 kase zeytin
-1 kase mısır
-Tereyağı
-Kaşar rendesi


YAPILIŞI
-Süt ve suyu ılıtın.Hamuru yoğuracağınız kaba koyun.Mayayı ve şekeri koyun,eritin.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.Kabı sıcak bir yere koyup hamurun mayalanmasını sağlayın.
-Fırın tepsisini yağlayın.Hamurdan bir parça alıp tepsi büyüklüğünde açın.Ketçabın içine kekik koyun.Hamurun üstüne sürün.Sos malzemelerinden peynir hariç tüm malzemeleri ekleyin.
-Pizzaya tepsi mayası verdirin.
-180 derece fırında 10 -15 dakika pişirin.Pişince kaşarı ekleyip eritin.Sıcak servis edin.

PÜF NOKTASI
-Hamuru mutlaka kabında mayalandırın.Böyle 
yaparsanız pizzanız pufur pufur olur.
-Tepsi mayası;hamurunuza şekil verdikten sonra tepsinin içinde 20-30 dakika mümkünse daha fazla tepside pişirmeden bekletmek demek.
-Hamurunuzu tepsiye fazla koymayın ki hamur kalın olmasın.
-Ketçaplı sos çok güzel bir lezzet veriyor.