26 Ocak 2015 Pazartesi


Tartı genelde kurabiye olarak yaparız.Ama bu şekilde kek şeklinde olunca da harika oluyor.Deneyin bence :):):)



VİŞNELİ TART (8-10 kişilik)
REÇETE
TART
100 gr erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu,vanilya
1 subardağı ve 2 yemek kaşığı un

KREMA
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
Vanilya
100 gr labne

VİŞNE SOSU
250 gr vişne
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı su
1/2 su bardağı şeker

YAPILIŞI
-Tart hamuru için şeker ve yumurtayı çırpın.Un kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin,çırpın.Daha sonra gerikalan malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın.Tart kalıbını yağlayıp hamuru dökün.170 derecede 15-20 da pişirin.
-Diğer taraftan kremayı hazırlayın.Yumurta ve şekeri çırpın.Labne hariç diğer malzemelri ekleyip pişirin.Krema pişip ılınınca labneyi ekleyin.
-Pişmiş tartınızı kalıptan çıkarın.Kremayı ortasındaki çukura dökün.Üstüne soğumuş kremayı dökün.
-Başka bir tarafta vişne sosunu hazırlayın.Vişnelerin üstüne şekeri koyup kısık ateşte Vişnelerin sulanmasını bekleyin.Sulanınca nişastayı suyla açıp Vişnelerin üstüne dökün.Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.Ilıtıp kremanın üstüne dökün.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder