26 Ocak 2015 Pazartesi


Yer elmasının türlü türlü reçeteleri mevcut.Salatası yapılıyor,haşlama olarak yeniliyor.Ben de bu kez yemeğini yaptım.Tadını biz çok beğendik,bakalım sizde beğenecek misiniz.

PORTAKALLI ZEYTINYAĞLI YER ELMASI (2 kişilik)
REÇETE
1/2 kg yer elması
1 adet soğan
1 adet turuncu havuç
1 adet siyahhavuç
1 portakal suyu
1 limon suyu
Zeytinyağı,tuz,1 kesme şeker

YAPILIŞI
-Yer elmalarının ve havuçların kabuklarını soyun.Büyük olanları kesin,küçük olanları bütün olarak kullanın.
-Soğanı küp küp doğrayın.Tencereye yağı koyun.Soğanı atın.Kavurmaya başlayın.Küçük yuvarlak olarak kestiğiniz havuçları ekleyin.5 dkdaha kavurduktan sonra yerelmalarını da atın.
-Biraz daha kavurduktan sonra portakal ve limon suyunu ekleyin.Eğer suyu az gelirse yerelmalarının üstünü geçecek kadar su ekleyebilirsiniz.
-Tuzunuve şekerini de attıktan sonra pişirin.Havuçlar pişince ocağın altını kapatın.Ilık ya da sıcak servis edin.Afiyet olsun.

PÜN NOKTASI
-Yer elmalarını soyduktan sonra kararmamaları için suyun içinde bekletebilirsiniz.
-Eğer siyah havuç kullanacaksanız rengini yemeğin suyuna veriyor.Baştan uyarıyım.Bööyyle pespembe bir yemek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder