9 Kasım 2014 Pazar

Pazar günlerini hem çok severim hem hiç sevmem.Yani daha doğrusu eğer o pazar yoğun geçecekse harika bir gündür.Ama eğer evde oturacaksam o pazar bitmezde bitmez.Yine de her halükarda pazar günlerinin en sevdiğim saatiiiiiiiiiiiiiiiiiii eveeeeeeeeeeeeetttt bildiniz kahvaltı saatidir.Haftaiçi de güzel sofra hazırlamaya çalışırım ama haftasonlarının yeri ayrıdır.Bugün bu sofra için değişik bir tarif hazırladım;mısırunlu krep.Tadını beğendik ailece.

MISIR UNLU KREP (4 kişilik )
REÇETE
1 veya 1.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILŞI
-Yumurta ve sütü çırpın.Diğer malzemeleri eleyerek ekleyin.
-Tavanızı ısıtın krepten kepçeyle bir miktar alıp tavaya koyun.arkalı önlü pişirin.

PÜF NOKTASI
-Mısır ununu fazla koyarsanız biraz acılık veriyor.Ama tabi zevk yine sizin.
-Krevin kıvamı biraz koyu olmalı yoksa piştikten sonra çıtır çıtır olur.
-İsterseniz tuz eklemeyip pankek olarakda yiyebilirsiniz.
-İçinde mısırunu olduğu için doyurucu oluyor,fazla yapmayın ki israf olmasın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder