8 Kasım 2014 Cumartesi



Bırrrrr Ankaraya kış gelmiş arkadaşlar.Hava buz gibi.Güya güneşli ama ııııııııı çok soğuk.Değil iliklerim dnalarıma kadar üşüdüm.İşte tam da bu soğuklarda insanın eli hep sıcak şeylere gidiyorken ben de fırsattan istifade çorba yapayım dedim.Hem ısımızı artırsın hem folikasitimizi dengelesin hem de karnımızı doyursun isterseniz e hadi o zaman doğruuuu mutfağa reçeteyi uygulamaya .

BULGUR ÇORBASI (3-4 kişilik)
REÇETE
4 yemek kaşığı ince bulgur
1 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tane soğan
1 yemek kaşığı un
Tuz,karabiber

YAPILIŞI
-Soğanı küçücük küp halinde doğrayın.Tencereye yağı koyun,eritin,soğanları ekleyip kavurun.Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
-Et suyunu ve normal suyu ekleyip karıştırın.Kaynamaya başlayınca bulgurları koyun.Servisten önce tuzunu ekleyin.Hadi bakalım kolay gelsin.


Kalbinizin ritmini bozmayın olur mu?Sizi negatifliğin girdabına çekmeye çalışanlara aldırmayın.Kulak tıkayın sürekli sizi aşağı çekmeye azmetmiş insanlara.Varsın herkes kendi güzergahında yol alsın.Her kişinin yeşereceği bir toprak elbette vardır.Sabırla,tevekkülle,duayla ve mutluluk bereketiyle bekleyin.O dualarınızda beni de unutmayın emi ...


Köri soslu tavuk,spagetti ve salata üçlemesi.Köri baharatıyla ilk kez eşimle çıktığımız bir seyahette tanışmıştım.Tavuk yemeğinin üzerine sos olarak dökmüşlerdi ve yemeye kıyamamıştım.Daha önce niye farketmedim ki bu baharatı diye hayıflanmıştım.Şimdi her tavuk yemeğine eklerim.Sizlere de tavsiye ederim efendim.


KÖRİ SOSU
REÇETE
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Kaju
Tuz
Maydanoz

YAPILIŞI
-Tencereye unu ve yağları ekleyip unun kokusu yayılmaya başlayana kadar kavurun(ortalama 5 dk).
-Ocağın altını kısıp sütü ve suyu ekleyip hızlı hızlı karıştırın.Baharatları ve tuzu ekledikten sonra eğer sosunuz pütürlüyse blendırdan geçirin.
-Ben bu sosu tavuklara yakıştıdığım için sotelenmiş tavukların üstüne döküp en üstünede ince doğranmış kaju fıstığı ve maydanoz ekliyorum.

7 Kasım 2014 Cuma

Aşure aşure olalı ancak bu kadar süslenmiştir.Bu sene arkadaşlarım için Houte Couture özel çalıştım aşurelerimde.Şekerli,az şekerli,yemişi bol,meyvesi bol ve tarçınsız olarak  farklı çeşitlerde aşure pişirdim.

Bu aşurelerde eşimin işyerindeki arkadaşları için hazırladığım aşure kavanozlarım.

AŞURE (20 kişilik)
REÇETE
4 su bardağı buğday
1.5 su bardağı nohut
1.5 su bardağı kurufasulye
1 çay bardağı pirinç
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru incir
1 su bardağı kuru üzüm
1 paketkuş üzümü
3 kg şeker
1 portakalrendesi
10 tane karanfil
5 tane çubuk tarçın
1 tane nar 
1 su bardağı tuzlu fıstık
1 çay bardağı fındık


YAPILIŞI
-Pirinç,buğday,nohut ve fasulyeyi ayrı kaplarda akşamdan üstünü geçecek kadar su koyup ıslatın.
-Kuru meyveleri küp küp doğrayın bir tencereye koyun.Kuş üzümünü ve kuru üzümü de ekleyip üzerini geçecek kadar su ekleyip ıslatın.
-Sabah aşureyi pişireceğiniz zaman buğdayı,nohutu,pirinci ve fasulyeyi ayrı ayrı pişirin.Kuru meyveleri de bir tencereye koyup 15 dakika pişirin.Hepsi piştikten sonra büyük bir tencereye (ya da benim gibi 2 tencerede ) buğdayı koyun.10 dk kaynattıktan sonra fasulye ve nohutu ekleyip kaynatmaya devam edin.Şekeri ekleyin.eğer bu aşamada malzemelerin çok katı olduğunu 
düşünüyorsanız azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.10 dakika daha kaynattıktan sonra kuru meyveleri ekleyin.Kaynatmaya devamedin.Karanfil,tarçın,portakal rendesini ekleyin.Servis yapmadan önce kuruyemişleri de ekleyin.En son üstüne nar ekleyebilirsiniz.

PÜF NOKTASI
-Aşure (hazırlık aşamalarını saymazsak )toplam 45 dakikada pişiyor.Ama tabi bu süre malzemelerinizin cinsine göre uzayıp,kısalabilir.Ben bir sefer aşureyi 20 dakikada kaynatmıştım.
-Eğer aşureyi yerken ağzınıza gelen karanfil tadında siz de benim gibi rahatsız olanlardansanız size bir püf veriyim.Küçük bir tüle karanfilleri koyup ağzını iple bağlayıp tencereye atabilirsiniz.Tatlınız piştikten sonra o tülü alırsınız.

-Aşureye şekeri koyduktan sonra tatlı biraz sulanıyor,suyu eklerken bunu gözönüne alın.
-Aşureye ben meyvenin suyunu eklemiyorum çünkü 
aşureyi karartıyor.Tatlınızın beyaz beyaz durması için bir miktar süt ekleyebilirsiniz.





Annemlerin kahvaltıya geldiği bir sabah kahvaltı masam 


              Peyniri çok seven bir kişiyim evet kabul ediyorum .Kaşar peyniri,eski kaşar,beyaz peynir,otlu peynir,örgü peyniri,küflü peynir,süzme peynir.Hiç farketmez her an her menüde yiyebilirim.Rabbim nimetlerin hakkını verebilmeyi nasip etsin.

İnstagramda daha yeni olduğum zamanlar sevgili Elif Hanım http://www.dogalbesinler.combana harika bir paket yollamıştı.İçinde mis gibi kokan peynirler,tereyağları,kaymaklar ve lezzetli mi lezzetli kremalar.Hepsini de Sinem İnciyle beraber afiyetle yemiştik.Her fırsatta söylediğim gibi otlu tereyağlarına bayıldım.Bu sunumda da Elif Hanım'ın bana yolladığı ürünleri kullanmıştım.Kendisine tekrar teşekkür ederim.Eğer sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız Candaroğlu Süt Ürünleri'ni tatmalısınız.

6 Kasım 2014 Perşembe


Şu dünyada eşinden şikayetçi kadınlarla yanlızlıktan sıkılan kadınları değiş tokuş yapsak sanırım mutsuz kadın kalmaz.Allah mutluluğumuzu daim ettirsin.Bu akşam tatlı takılalım dedim .Çocukluğumun pratik ve lezzetli tatlısıyla sizleri başbaşa bırakıyorum.

BİSKÜVİ PASTASI
REÇETE
1 paket bebe bisküvisi
1 su bardağı ceviz
Krema
1yumurta sarısı
50 gr tereyağı
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazır çikolata sosu

YAPILIŞI
-Krema malzemelerini tencereye koyup pişirin.Bir kaba bisküvileri kırın.Ufacık hale getirin.Cevizi içine parçalayın.Krema pişince fazla soğutmadan bisküvilerin üstüne dökün.Kaşıkla iyice karıştırın.İsterseniz küçük kaselere isterseniz büyük kaba koyup şekil verebilirsiniz.En üstüne servisten önce çikolata sosu dökebilirsiniz.

PÜF NOKTASI
-Şekil verme işleminden önce kasenizi streç filmle kaplayın.Bisküvi harcını koyup üstünü iyice düzleştirin.Servis tabağına ters çevip sunun.