21 Eylül 2014 Pazar

 
Evlenmeden önce kendi kendime bir sözüm vardı;evde her daim pasta/börek adına mutlaka birşeyler olacaktı.Buzdolabını her açtığımda beni bir pasta karşılayacak ''Ayşenurcum nasılsın,gel gel bak kalori bombası var bende '' diyecekti.Hayallerimden biri buydu yani.Onların bir kısmını gerçekleştirebiliyorum şimdi çok şükür.Her gün olmasa da günaşırı evde kek/pasta eksik olmuyor.Bu kekte benim klasik kekim.Bayılıyorum bu fıstığı yapmaya hem pufidik pufidik hem de aşırı lezzetli.Denemenize değer bir lezzet.
 
PAMUK KEK
REÇETE (6-8 KİŞİLİK)
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket (400 gr)buğday  nişastası
Kabartma tozu
Vanilya
 
 
 
.
YAPILIŞI
-Şeker ve yumurtayı çırpın.Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
-Geriye kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın.
-Isıtılmış fırında 170 derecede 15-20 dakika pişirin.
-Piştikten sonra pudra şekeri serpebilirsiniz.
 
PÜF NOKTASI
-Bu kek nişastadan dolayı çabuk kuruyan bir kek o yüzden piştikten sonra kesinlikle ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin,yoksa kuruyor.
-Keki yaparken un,kabartma tozu gibi katı dediğimiz maddeleri elekten geçirirseniz kekiniz dahapufidik olur


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder